• Διεθνής πολιτική

    Φήμες στην Τουρκία πως δηλητηριάστηκε o Φετουλάχ Γκιουλέν – Διαψεύδει το FETO

    • NewsRoom
    Γκιουλέν

    Φετουλάχ Γκιουλέν


    Έντονη φημολογία επικράτησε τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία γύρω από την κατάσταση της υγείας του αυτοεξόριστου  εχθρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

    Σύμφωνα με τις φήμες που ξεκίνησαν από το κανάλι Oda TV και αναπαράχθηκαν από τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ, ο ηγέτης του FETÖ φερόταν να δηλητηριάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν ένα ακόμα στέλεχος της οργάνωσης, μαθητής του ιμάμη που ήταν μαζί του, να έχει αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Oda ΤV, η οργάνωση έλαβε εντολή να μην μιλήσει, ενώ αυξήθηκε ο συναγερμός ασφάλειας γύρω από το αγρόκτημα στην Πενσιλβάνια.

    Παράλληλα, ο δικηγόρος Burak Bekiroğlu, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι ένας αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών εισχώρησε στην έπαυλη, όπου διέμενε ο αρχηγός του FETO, στην Πενσυλβάνια, και τον δηλητηρίασε.

    Ωστόσο οι φήμες παρέμειναν ανεπιβεβαίωτες, με την οργάνωση του ιμάμη να σπεύδει διαψεύσει τις πληροφορίες. η ιστοσελίδα TR724, που είναι γνωστή για τις επαφές της με το FETO, προχώρησε σε διάψευση για τον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του.

    Διαβάστε επίσης

    Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα, μετά τις νεές δηλώσεις Ερντογάν

    Στο twitter «πέθαναν» τον Ερντογάν – Ελεύθερη πτώση για την τουρκική λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ