• Διεθνής πολιτική

    Έξαλλος με Δένδια ο Τσαβούσογλου: Δυσφημεί την Τουρκία – ΥΠΕΞ: Είναι σαφές ποιες χώρες σέβονται το διεθνές δίκαιο

    • NewsRoom
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθισμένος σε τραπέζι

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Την οργή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε η προειδοποίηση του Νίκου Δένδια, μέσω συνέντευξής του, ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

    «Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας με οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τί λυπηρό!», έγραψε σε ανάρτησή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

    Ο Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει την ελπίδα ότι οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή. «Από κάτι τέτοιο μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική», είχε αναφέρει.

    Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ

    Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

    «Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στη σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την σημερινή ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

    Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Στους έξι οι νεκροί ομογενείς από τους βομβαρδισμούς

    Πρεσβεία της Ρωσίας: Ρίχνει τις ευθύνες για τους θανάτους Ελλήνων ομογενών στους Ουκρανούς



    ΣΧΟΛΙΑ