ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Washington Post: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ από τηλεφώνου το Ντονέτσκ για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα εγκαθιδρύσουν μια συνεργασία προσανατολισμένη στην επίτευξη λύσεων αλλά και ότι η επίλυση της κρίσης των σιτηρών μέσω μιας εποικοδομητικής προσέγγισης θα ενθαρρύνει την επιστροφή στις διαπραγματεύεις.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα αναλάβει «τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» μιε όλες τις πλευρές ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας εξαγωγής των σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Η Μόσχα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία με βάση την οποία είχαν ξαναρχίσει οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ερντογάν σε Σολτς: «Η Γερμανία να γίνει και πάλι ουδέτερη στα ελληνοτουρκικά»
Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Με τα χρήματα από τα ναρκωτικά καλύψατε τα ελλείμματα
Κίεβο: Δεκτή η παραίτηση του επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας Naftogaz
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άκης Σκέρτσος: Το Μνημείο ως πεδίο ενός κοινού μέλλοντος
- Μητσοτάκης: Συνεργασία μεσογειακών χωρών και σχήμα 5Χ5 στην ατζέντα του για τη σύνοδο MED9 στην Σλοβενία
- Πακιστάν και Αφγανιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός
- Στον εισαγγελέα οι έξι για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου
