ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε ότι συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την αποστολή σιτηρών σε χώρες της Αφρικής, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επανέρχεται στη συμφωνία για την εξαγωγή τροφίμων από ουκρανικά λιμάνια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ATV ο Ερντογάν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του πρότεινε νωρίτερα να σταλούν πρώτα τα σιτηρά σε χώρες όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν, σχολιάζοντας ότι οι άνθρωποι εκεί λιμοκτονούν.
«Η κατάσταση εκεί δεν είναι καθόλου καλή. Αν υπάρξει πρόβλημα σε άλλες αφρικανικές χώρες, θα κάνουμε αυτές τις αποστολές. Το συζητήσαμε με τον Ζελένσκι απόψε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έχει αλλάξει στάση και τώρα λέει ότι πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πούτιν ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Αιθιοπία: Ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες του Τιγκράι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την συμφωνία των σιτηρών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάρω Κοντού: Έπεσε και έσπασε ένα πλευρό στο ύψος του πνεύμονα – Βρίσκεται εκτός κινδύνου
- Shield AI – EFA GROUP: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη αυτόνομων και κυρίαρχων αμυντικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα
- Πετρέλαιο: Για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες το Brent έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι
- Τροχαίο δυστύχημα στη Μύκονο – Σκοτώθηκε Ιταλίδα που είχε έρθει στο νησί για το bachelorette party της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.