• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν σε Μπάιντεν: Λάθος να συνδέεις την παράδοση F-16 με το βέτο μας για τη Σουηδία

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την οποία συζήτησαν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την Κυριακή η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

    Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν είπε στον Μπάιντεν ότι η Στοκχόλμη έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε η Άγκυρα να επικυρώσει την υποψηφιότητά της, αναφερόμενος στον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, τονίζοντας όμως ότι αυτά τα βήματα δεν υπήρξαν χρήσιμα καθώς υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) συνέχισαν να πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη Σουηδία.

     Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και το καθεστώς της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Ερντογάν και Μπάιντεν επιβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν κατ’ ιδίαν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται των διμερών τους σχέσεων. Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του πως δεν είναι ορθό να συσχετίζεται η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

    Διαβάστε επίσης

    ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μεγάλο παζάρι με την Τουρκία ενόψει της Συνόδου στο Βίλνιους

    Σεντένο: Εκτιμά επιβράδυνση του πληθωρισμού με τις βασικές τιμές των αγαθών να τον ακολουθούν

    Μπάιντεν: Απέχουμε πολύ από μια συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Ισραήλ-Σ. Αραβίας



    ΣΧΟΛΙΑ