ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρενέβη σήμερα στον δημόσιο διάλογο γύρω από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στα αμερικανικά πανεπιστήμια, λέγοντας ότι οι αρχές επιδεικνύουν «σκληρότητα» στην καταστολή των φιλοπαιλαιστίνιων φοιτητών και καθηγητών.
Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα έχουν εξαπλωθεί σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, προκαλώντας την παρέμβαση της αστυνομίας ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, οι αρχές προχώρησαν και σε συλλήψεις.
«Οι ευσυνείδητοι φοιτητές και ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων και αντισιωνιστές Εβραίοι σε ορισμένα περίβλεπτα αμερικανικά πανεπιστήμια, διαμαρτύρονται για τη σφαγή» στη Γάζα, είπε ο Ερντογάν σε μια εκδήλωση στην Άγκυρα. «Οι άνθρωποι αυτοί υφίστανται βία, σκληρότητα, ταλαιπωρία, ακόμη και βασανιστήρια επειδή λένε ότι η σφαγή πρέπει να σταματήσει», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι υπάλληλοι πανεπιστημίων «απολύονται και λιντσάρονται» επειδή στηρίζουν τους Παλαιστίνιους.
Η Τουρκία, σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, επικρίνει με δριμύτητα την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και την άνευ όρων -όπως λέει- υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα αυτή από τους Δυτικούς συμμάχους της. Οι ΗΠΑ είναι ο κορυφαίος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού για το Ισραήλ και έχει προστατεύσει τη χώρα σε κρίσιμες ψηφοφορίες στα Ηνωμένα Έθνη.
«Τα όρια της δυτικής δημοκρατίας καθορίζονται από τα ισραηλινά συμφέροντα. Οτιδήποτε καταπατά τα συμφέροντα του Ισραήλ είναι αντιδημοκρατικό, αντισημιτικό για αυτούς», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους επτά μήνες, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας. Αφορμή στάθηκε η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, όπου σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και απήχθησαν άλλοι 253.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Ακτιβιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε “ξενοφοβικές” χώρες την Ινδία και την Ιαπωνία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το «Rebrain Greece» στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου – Κεραμέως: Η Ελλάδα του 2026 προσφέρει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες
- Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα έχει ήδη απορροφήσει 24,6 δισ. ευρώ, 68,5% του συνολικού προϋπολογισμού
- Μητσοτάκης: Mπαίνει τέλος στα «ψιλά γράμματα» και σε παράτυπες πρακτικές στα δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για αιτήσεις – Πάνω από 350.000 οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και χθες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.