• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν κατά Γαλλίας: Εμείς δεν έχουμε τη ντροπή της αποικιοκρατίας στην ιστορία μας

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Έξαλλος με τη Γαλλία εξακολουθεί να είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ειδικά μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας και την προοπτική η Γαλλία να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Αυτή τη φορά, Ερντογάν κατηγόρησε την Γαλλία για σφαγές και γενοκτονίες σε Ρουάντα και Αλγερία, προσθέτοντας πως κανείς δεν εξαγριώθηκε τότε εναντίον της.

    «Εμείς αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους της Αφρικής χωρίς διαχωρισμούς. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της κοινής μας ιστορίας με την Αφρική, είναι πως βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό, ειλικρίνεια και συνεργασία» είπε αρχικά ο Ερντογάν από την Ανγκόλα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

    «Είμαστε ένα έθνος που δεν έχει τη στάμπα του αποικιοκράτη και τη ντροπή της αποικιοκρατίας στην ιστορία της. Αντίθετα, είμαστε ένα έθνος το οποίο πραγματοποίησε έναν Πόλεμο Ανεξαρτησίας πριν από έναν αιώνα και τον κέρδισε, απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εποχής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

    «Υπάρχουν αδικίες σε παγκόσμια κλίμακα, ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους πέντε μεγάλους. Η μοίρα της ανθρωπότητας δεν πρέπει να αφήνεται στη μοίρα μιας χούφτας χωρών οι οποίες κέρδισαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν μπορούν να δεχτούν τα επιτεύγματα των Αφρικανών ως προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, με συνέπεια να θυσιάζουν εκατομμύρια παιδιά» είπε σε άλλο σημείο.

    Διαβάστε επίσης

    Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Τρία γεύματα και πόσιμο νερό παρέχονται σε όλους τους αιτούντες άσυλο

    Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του

    Η Βρετανία ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 από τα μέσα Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ