ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Άνω Βουλής.
Ο πρόεδρος επικαλέστηκε την αναφορά που ζήτησε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο αρχηγός του κράτους κ. Ζέμαν.
Ο Μίλος Βίστριλ, ο πρόεδρος της Γερουσίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι σύμφωνα με την αναφορά είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να επιστρέψει ο Ζέμαν στα καθήκοντά του εντός των επόμενων εβδομάδων.
Ο Βίστριλ πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει τώρα να συζητήσει αν θα ενεργοποιήσει το άρθρο του Συντάγματος με το οποίο μεταφέρονται τα καθήκοντα του προέδρου σε άλλους αξιωματούχους.
Διαβάστε επίσης:
Μπάιντεν: Ο Κόλιν Πάουελ ενσάρκωνε «τα ύψιστα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού»
ΗΠΑ: Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του νόμου για τις αμβλώσεις στο Τέξας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.