• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Η Βουλή θα πάρει τη σωστή απόφαση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από το Βίλνιους της Λιθουανίας, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

    Χαρακτήρισε τη σύνοδο ως σημαντικό στάδιο για την επίδειξη της ενότητας και της συνοχής του ΝΑΤΟ και για την ενίσχυση της αλληλεγγύης της συμμαχίας. Στο θέμα της Σουηδίας, που ήταν όπως είπε από τα κυριότερα θέματα της συνόδου, η Τουρκία κράτησε μια ξεκάθαρη στάση αρχών.

    Για τη διαδικασία της τελικής έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, παρέπεμψε στην τουρκική εθνοσυνέλευση, η οποία, όπως είπε, θα λάβει τη σωστή απόφαση σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας μας.

    Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν είπε ότι ήταν πολυ παραγωγική. Ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του τηρούν στάση υπέρ της χώρας μας για την πώληση των F-16 και είναι προσηλωμένοι σε αυτό το θέμα, τόνισε.

    Και τέλος, φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για μια αναβίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων, για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης, και την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες.

    Ο Ερντογάν μάλιστα αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής σύμβουλός του Τσαγατάι Κιλίτς μετέβη ήδη στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί αύριο με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Πηγή: ΕΡΤ

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    Hilton: Ενδυναμώνει το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιό της με ένα παραθαλάσσιο resort στην Κρήτη

    Χάρης Θεοχάρης: Επιστολή στο ΣΔΟΕ για σαρωτικούς ελέγχους σε νησιά και τουριστικές περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ