ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, για να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν καταδιωκτικά F-16, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ’ αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού”, είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.
«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα”, πρόσθεσε αναφερόμενος σε χώρες που είναι εν δυνάμει προμηθευτές.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει μια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα F-16, αλλά άφησε να εννοηθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι (το άλλο μεγάλο, δεξιό κόμμα των ΗΠΑ) είναι κατά», υπενθύμισε ο Ερντογάν. «Ο υπουργός μου των Εξωτερικών συνάντησε έναν αντιπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλγαρία (…) ο οποίος είπε πως θα μπορούσαν να μας υποστηρίξουν», πρόσθεσε ωστόσο.
Διαβάστε επίσης:
Σε επαφή ΗΠΑ-Τουρκία για την συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρουμανία: Η κυβέρνηση συνασπισμού επιβίωσε από τέσσερις συνεχόμενες προτάσεις δυσπιστίας
- Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1/1/2026 σε πλήρη λειτουργία ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
- F1 Ιταλία: Μεγάλος Μαξ
- Κιθ Κέλογκ (απεσταλμένος ΗΠΑ σε Ουκρανία): Η Ρωσία “δεν δείχνει ότι θέλει να τελειώσει διπλωματικά τον πόλεμο”
