• Διεθνής πολιτική

    Επικοινωνία Μπλίνκεν – Κουλέμπα για την αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας

    • NewsRoom


    Μπλίνκεν και Κουλέμπα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ. Ο Blinken ενημέρωσε τον Kuleba για τις παραδόσεις βοήθειας για την ασφάλεια των ΗΠΑ και καταδίκασε τις ενέργειες της Ρωσίας στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia, σύμφωνα με μια ανάγνωση της κλήσης του State Department.

    «Επιπλέον, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ζητούν τον τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις ή κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, την επιστροφή του πλήρους ελέγχου αυτών των εγκαταστάσεων στην Ουκρανία και τη Μόσχα για να τερματίσουν τον πόλεμο της επιλογής τους ενάντια στον κυρίαρχο γείτονά τους. », ανέφερε η ανάγνωση. Οι δυο τους συζήτησαν επίσης την επερχόμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στις 24 Αυγούστου.

    Τα αιτήματα της πρέσβειρας της Ουκρανίας

    Η πρέσβης της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Oksana Markarova ζήτησε από τους συμμάχους να συνεχίσουν να στέλνουν όπλα, ανθρωπιστική υποστήριξη και οικονομική βοήθεια καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας πλησιάζει στον έκτο μήνα του.

    «Ξέρω ότι είναι πολλά να ρωτήσω, αλλά ο εχθρός είναι πολύ μεγαλύτερος και βάναυσος», είπε η Μαρκάροβα στο πρόγραμμα «Morning Joe» του MSNBC.

    Η Μαρκάροβα κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και άλλες δυτικές κυβερνήσεις να αναγκάσουν τα ρωσικά στρατεύματα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους μέσα και γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia.

    «Δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ουκρανία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», είπε η Μαρκάροβα, αναφερόμενη σε ένα πιθανό ατύχημα στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανοί: «Ρωσικό πλοίο με κλεμμένα σιτηρά έπιασε λιμάνι στη Συρία»



    ΣΧΟΛΙΑ