• Διεθνής πολιτική

    Ακυρώθηκε η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

    • NewsRoom


    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την ιστορική σύνοδο κορυφής που είχε προγραμματιστεί για τον ερχόμενο μήνα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

    Η συνάντηση, η οποία θα ήταν και η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα είχε στην Ιστορία ένας εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος με Βορειοκορεάτη ηγέτη, είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

    «Δυστυχώς, λόγω του τρομερού θυμού και της ανοικτής εχθρότητας που δείχνει η τελευταία δήλωσή σας, θεωρώ ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή», αναφέρει ο Τραμπ σε επιστολή του προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

    Στην επιστολή αναγράφεται:

    Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, εκτιμούμε τον χρόνο, την υπομονή και την προσπάθεια με σεβασμό στις πρόσφατες διαπαραγματεύσεις μας και συζητήσεις σχετικά με τη συνάντηση που για καιρό ετοιμαζόταν και από τις δύο πλευρές και ήταν προγραματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Ενημερωθήκαμε ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο για μας. Ανυπομονούσα πάρα πολύ να βρεθώ εκεί μαζί σας. Δυστυχώς, με βάση τον απίστευτο θυμό και την ανοιχτή επιθετικότητα, που μας δείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι δεν αρμόζει αυτή  τη στιγμή να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματίζαμε εδώ και καιρό. Συνεπώς, γι ‘ αυτόν τον λόγο, η επιστολή εξυπηρετεί να δείξει ότι η συνάντηση στη Σιγκαπούρη, που σκοπεύει στο καλό των δύο πλευρών, εις βάρος του κόσμου, δε θα πραγματοποιηθεί. Μιλάτε, για τις πυρηνικές δυνατότητές σας, αλλά οι δικές μας είναι πιο τεράστιες και ισχυρές που προσεύχομαι στο Θεό να μη χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε. Ένιωθα ότι έχτιζα έναν υπέροχο διάλογο και εν τέλει αυτός ο διάλογος το μόνο που μετράει. Κάποια μέρα ανυπομονώ πάρα πολύ να σας γνωρίσω. Στο μεταξύ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την απελευθέρωση των ομήρων που είναι τώρα σπίτι με τις οικογένειες τους. Ήταν μια όμορφη χειρονομία και την εκτιμήσαμε πάρα πολύ.

    Αν αλλάξετε γνώμη για αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση, σας παρακαλώ μη διστάσετε να με καλέσετε ή να μου γράψετε. Ο κόσμος και η Βόρεια Κορέα, ειδικά, έχει χάσει  μια σημαντική ευκαιρία για διαρκή ειρήνη και μεγάλη ευημερία και πλούτο. Αυτή η χαμένη ευκαιρία είναι μια πραγματικά στενάχωρη στιγμή στην Ιστορία.



    ΣΧΟΛΙΑ