• Διεθνής πολιτική

    Έκρυθμη η κατάσταση στον Λευκό Οίκο: Βαριές κουβέντες μεταξύ Τραμπ και Πελόζι

    • NewsRoom

    Νάνσι Πελόζι


    Άρον-άρον έφυγαν από συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η σιδηρά κυρία των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι, η οποία κατήγγειλε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της συνάντησης ήταν σε σύγχυση και την αποκάλεσε «πολιτικό της τρίτης δημοτικού»!

    Η Πελόζι ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Τραμπ «ήταν σε σύγχυση», όταν έμαθε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία, ενώ δεν έδωσε κάποια ένδειξη για την ύπαρξη ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.

    Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Πελόζι «πολιτικό τρίτης κλάσης» και η συνάντηση στον Λευκό Οίκο εξελίχθηκε σε μία ανταλλαγή λιβέλων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ, και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόγερ.

    Αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε στο Καπιτώλιο η Πελόζι είπε ότι ο Τραμπ της είπε ότι είναι μία πολιτικός της τρίτης δημοτικού».

    «Ήμασταν μάρτυρες του γεγονότος ότι ο πρόεδρος ήταν σε σύγχυση. Είναι λυπηρό να το λέω» είπε η Πελόζι κατά την αποχώρησή της.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter: «Η Πελόζι χρειάζεται βοήθεια άμεσα […]. Προσευχηθείτε γι’ αυτήν, είναι ένα πολύ άρρωστο άτομο»!

    Η ανάρτηση συνοδεύτηκε με μία φωτογραφία της Πελόζι στην διάρκεια της συνάντησης να δείχνει επιδεικτικά τον Τραμπ.

    Οι Δημοκρατικοί είχαν προσδοκίες για την συνάντηση, ενώ μετά την έξοδό τους εξέφρασαν παράπονα, καθώς ανέμεναν από τον Αμερικανό πρόεδρο να τους παρουσιάσει λεπτομέρειες για ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην στην Συρία.

    Ωστόσο, αντί για την ανακοίνωση κάποιου σχεδίου οι Δημοκρατικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία υποτιμητική γλώσσα από τον πρόεδρο για τους Δημοκρατικούς που είναι μέλη του Κογκρέσου, αλλά και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.



    ΣΧΟΛΙΑ