• Διεθνής πολιτική

    Εκλογές στην Ιταλία – Λέτα: «Αν η Δεξιά κερδίσει, ο Πούτιν θα γίνει πολύ ευτυχισμένος»

    • NewsRoom


    Ο ηγέτης του κεντροαριστερού μετώπου κ. Λέτα αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει η χώρα αν κερδίσει η Δεξιά τις εκλογές. “Χρειαζόμαστε λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για επείγοντα ζητήματα: ενέργεια, εξωτερική πολιτική, υγειονομική περίθαλψη, μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας”, σημειώνει ο ηγέτης του κεντροαριστερού μπλοκ στην Ιταλία, μιλώντας στο Spiegel.

    “Δουλέψαμε πάνω σε αυτό με τον Μάριο Ντράγκι και θέλουμε να συνεχίσουμε. Με τη Μελόνι, από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα ρήγμα στο κέντρο της Ευρώπης. Και όχι μόνο λόγω της συμμαχίας της με τον Όρμπαν”.

    Ο ίδιος τονίζει πως “ο Σαλβίνι συνεχίζει να υποστηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ζητά τον τερματισμό των δυτικών κυρώσεων. Αν η Δεξιά κερδίσει την Κυριακή, ο Πούτιν θα γίνει ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Μια νίκη θα ερμηνευόταν ως αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία”. Ο Λέτα τονίζει επίσης πως “οι εκλογές αυτής της Κυριακής έχουν μια σημασία για την Ιταλία όπως είχε το δημοψήφισμα για το Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μερικά χρόνια”.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλικές εκλογές: Στο 19% η συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι – Ουρές στην Ρώμη

    Η Τζόρτζια Μελόνι ανέβαλε την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος

    Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ζαπορίζια

     



    ΣΧΟΛΙΑ