• Διεθνής πολιτική

    ΕΕ: Νέο όχι Όρμπαν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν


    Όχι στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία λέει ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ επισήμανε ότι δεν σχετίζεται κανένα ουγγρικό θέμα με αυτό της Ουκρανίας.

    «Η διεύρυνση δεν είναι θεωρητικό ζήτημα», ανέφερε ο κ. Όρμπαν, αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις. Όσον αφορά στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σημείωσε, βραχυπρόθεσμα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, αλλά μακροπρόθεσμα πρέπει να είναι έξω από αυτόν.

    Τέλος, σε σχέση με την Γεωργία ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ανέφερε: «Η Γεωργία είναι εντάξει. Όλοι σας αγαπούν».

    Όρμπαν: Συναντήσεις με Μακρόν, Σολτς και Φον ντερ Λάιεν για την Ουκρανία

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πρόκειται να συναντηθούν σήμερα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να έχουν μια δύσκολη σύνοδο κορυφής, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της συνέχισης της ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ουκρανία, με την έγκριση ενός πακέτου ύψους 50 δισ. ευρώ, και οι ενταξιακές προοπτικές της εμπόλεμης χώρας. Ο Όρμπαν εγείρει εμπόδια και στα δύο ζητήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι από την ΕΕ για το μεταναστευτικό

    ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

    Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Ελλάδα είναι η μητέρα πατρίδα για την Κύπρο και στην ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ