ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεταξύ των πρώτων χωρών που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό είναι η χώρα μας, σύμφωνα με ανώτατο κοινοτικό αξιωματούχο
Σε ενημέρωση που απηύθυνε προς τους ανταποκριτές, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι χώρες χωρίζονται σε τρία γκρουπ, με βάση το κατά πόσο είναι έτοιμες τεχνικά για το πιστοποιητικό, ενώ οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.
Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που ανήκουν στην πρώτη ομάδα είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο. Η Κύπρος ανήκει στο δεύτερο γκρουπ, που θα προχωρήσει σε δοκιμές λίγο αργότερα.
Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.
Διαβάστε ακόμη:
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χακάν Φιντάν: Συνάντηση με Επίτροπο Διεύρυνσης ΕΕ για Κυπριακό, Τελωνειακή Ένωση και Σένγκεν
- Τουρκία: Αμυντικό deal της MKE με την Αίγυπτο ύψους 350 εκατ. δολαρίων – Τι προβλέπει
- ΕΚΤ σε ηγέτες ΕΕ: «Eπείγουσα συλλογική δράση» για την ενίσχυση της οικονομίας – Πέντε βασικά μέτρα
- Μαρινάκης: Οι 4 μεγάλες αλλαγές στην προσεχή συνταγματική αναθεώρηση (βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.