• Διεθνής πολιτική

    Δύο κινεζικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν

    • NewsRoom


    Δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν σήμερα τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, η οποία αποτελεί το φυσικό ανεπίσημο σύνορο μεταξύ της Ταϊβάν και της Κίνας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερα κινεζικά αεροσκάφη και πέντε κινεζικά πλοία να επιχειρούν γύρω από την Ταϊβάν.

    Η κίνηση αυτή από μεριάς Κίνας έρχεται λίγες ώρες μετά την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για πιθανή πώληση στην Ταϊβάν στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 1,1 δισεκ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 60 αντιπλοϊκών πυραύλων και 100 πυραύλων αέρος-αέρος.

    Η ανακοίνωση ήρθε στον απόηχο των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από την Ταϊβάν μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο νησί, τον περασμένο μήνα – της πλέον υψηλόβαθμης αξιωματούχου των ΗΠΑ που ταξίδεψε στην Ταϊπέι τα τελευταία χρόνια.

    Η Κίνα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί ως κινεζική περιοχή το Πεκίνο, με την ένταση να έχει κλιμακωθεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για πώληση όπλων αξίας 1,1 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν

    Κίνα: Απειλεί με αντίμετρα τις ΗΠΑ αν προχωρήσουν σε νέα πώληση όπλων στην Ταϊβάν



    ΣΧΟΛΙΑ