• Διεθνής πολιτική

    Διχασμένοι οι Γερμανοί στο θέμα των προσφύγων

    • NewsRoom


    Μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στο ελληνικό νησί της Λέσβου, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι ως προς το θέμα της υποδοχής ή μη προσφύγων στη Γερμανία. Αυτό προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση (“πολιτικό βαρόμετρο”) του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF.

    Σύμφωνα με αυτήν, το 46% των πολιτών τάσσεται υπέρ της υποδοχής μεγαλύτερου ποσοστού προσφύγων εφόσον συμμετάσχουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 43% των πολιτών, αντιθέτως, είναι υπέρ της υποδοχής της πλειοψηφίας των προσφύγων της Μόριας, έστω και αν δεν συμμετάσχουν άλλες χώρες της ΕΕ. Το 9% των ερωτηθέντων είναι κατά της οποιασδήποτε υποδοχής προσφύγων.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 62% των Γερμανών πιστεύει ότι μετά την υποδοχή των συγκεκριμένων προσφύγων θα ξεκινήσουν και πάλι να έρχονται στην Ευρώπη περισσότεροι, ενώ το 34% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει τέτοιο φαινόμενο.

    Μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων, μόνο μια μειοψηφία, το 41%, αναμένει ότι μια τέτοια απόφαση θα πυροδοτήσει ένα μεγαλύτερο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, ενώ η πλειοψηφία των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων πιστεύουν το αντίθετο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ