ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη, στα οποία, η ελληνική πλευρά – σε συνεργασία με τους εταίρους και ιδιαίτερα με την Αίγυπτο – συνέβαλε με εποικοδομητικό τρόπο.
Τονίζουν ότι στα συμπεράσματα, πρώτον γίνεται σαφής αναφορά στη δέσμευση των Λίβυων για τη διενέργεια ελεύθερων, συμπεριληπτικών και αξιόπιστων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου.
Δεύτερον, στο θέμα της αποχώρησης των ξένων δυνάμεων, μισθοφόρων και στρατευμάτων, για πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε χρονικό ορίζοντα απομάκρυνσης. Σημειώνουν ότι υπάρχει σαφής αναφορά για την «άμεση ανάπτυξη χρονοδιαγραμμάτων», φράση στην οποία επέμεινε η ελληνική πλευρά μαζί με άλλους συμμετέχοντες.
Τρίτον, υπάρχει σαφής αναφορά στην επιχείρηση IRINI και στο έργο που έχει επιτελέσει στην επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Έτοιμοι για συζητήσεις οριοθέτησης ΑΟΖ με τη νέα εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύη
Δένδιας από τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι: Η Ελλάδα παρούσα στις εξελίξεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jefferies για Trastor: Buy με στόχο €1,27 για το νέο real estate story της Αθήνας
- Νέα διεθνής διάκριση για τη δρ. Θάλεια Πετροπούλου, Διευθύντρια Xειρουργό του Metropolitan General
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Τα assets του Ισραήλ καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις – Βουτιά άνω του 12% για τον Tel Aviv 35
- Ideal Holdings: Στα €3,20 η ανώτατη τιμή διάθεσης των προσφερόμενων μετοχών των Attica Πολυκαταστήματα για την εισαγωγή στο Euronext
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.