• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικά χρυσός και πετρέλαιο στον απόηχο της έντασης στο Ισραήλ

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της σύγκρουσής μεταξύ του Ισραήλ  και της Χαμάς, η οποία προκαλεί ανασφάλεια για τις προμήθειες στη Μέση Ανατολή.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο του WTI παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,59 δολ. ή 4,3% στα 86,38 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,57 δολ. ή 4,2% στα 88,15 δολ. το βαρέλι, στο ICE Futures στο Λονδίνο.

    Η σύγκρουση στο Ισραήλ έρχεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ επιχειρούσαν να υπάρξει μια συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή πετρελαίου. Οι αγορές ανησυχούν επίσης για μια πιθανή εμπλοκή και του Ιράν στη κρίση.

    Ανοδικά και ο χρυσός

    Ανοδικά έκλεισε τη Δευτέρα και ο χρυσός, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα ενίσχυσε το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο.

    Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 1% και έκλεισε στα 1.864,30 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Σύμφωνα με τον Bob Haberkorn, senior market strategist της RJO Futures, αν η κατάσταση εκεί επιδεινωθεί, οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να κινηθούν προς το επίπεδο των $1.900, αναφέρει ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες λόγω Ισραήλ – Στο -0,26% ο Stoxx 600

    Ομόλογα: Σε επιφυλακή η ΕΚΤ για πιθανή παρέμβαση

    Χρηματιστήριο: Σε αχαρτογράφητα νερά, με αγοραστές στο κλείσιμο Εurobank και ΕΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ