ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκαήμερο επίσημο πένθος πρόκειται να κηρύξει η Βρετανία μετά την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.
Παράλληλα, καθώς ξεκινούν οι προετοιμασίες για την κηδεία, ξεκινά και η διαδικασία για την ανακήρυξη του Καρόλου ως νέου μονάρχη, η οποία επισήμως αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Η σημαία στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατέβηκε μεσίστια στις 18.30 τοπική ώρα.
Έξω από το παλάτι, εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί άρχισαν να κλαίνε, την ώρα που μια ομάδα ένοπλων αστυνομικών συγκεντρώθηκε με το προσωπικό του Παλατιού στους εσωτερικούς χώρους.
Οι αξιωματούχοι του παλατιού ανάρτησαν ειδοποίηση έξω από τις πύλες του Μπάκιγχαμ σχετικά με τον θάνατο της Βασίλισσας.
Ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας αναφέρει: «Ο επίσημος ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας δεν είναι προσωρινά διαθέσιμος όσο γίνονται οι κατάλληλες αλλαγές».
Την ίδια ώρα, το προσωπικό της έδρας της πρωθυπουργού, έξω από το νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προχώρησε σε προετοιμασίες προκειμένου η Λιζ Τρας να αποτίσει τιμής στην μακροβιότερη μονάρχη του έθνους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέτρος Φιλιππίδης σε Μπιμπίλα: «Είσαι καραγκιόζης, γελοίε, διαδίδεις κουτσομπολιά» – Ένταση στο Δικαστήριο
- Ευρωαγορές: Περαιτέρω πιέσεις λόγω Γαλλίας και υψηλών τιμών πετρελαίου
- Μητσοτάκης: Εγκαινίασε το νέο έξυπνο κτίριο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (photo)
- Γαλλία: Εξασφάλισε επιπλέον παραδόσεις 200.000 τόνων ντίζελ το μήνα από ΗΑΕ και Μπαχρέιν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.