ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόκληση από την Τουρκία στην Κύπρο: Στρατιωτικό όχημα εισέβαλε σε χωριό στη Νεκρή Ζώνη – Επενέβησαν τα Ηνωμένα Έθνη
Με βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.
Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.
Ο Πρόεδρος Ν. Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.
Διαβάστε επίσης:
Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 24χρονης Κύπριας Αναστασίας Αδαμίδου
Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός του 23χρονου Κύπριου φοιτητή, Κυπριανού Παπαϊωάννου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νταγκ Μπέργκαμ (ΥΠΕΣ ΗΠΑ) για συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ και Venture Global: Ενισχύονται οι δεσμοί μας με την Ελλάδα
- Μετασχηματισμός METLEN: Στόχος τα 2 δισ. ευρώ EBITDA με αιχμή ενέργεια και κρίσιμες πρώτες ύλες
- COP30: Τι διεκδικούν νέοι και νέες από την Ελλάδα από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια για πολλά χρόνια