• Διεθνής πολιτική

    Χονγκ Κονγκ: Τέλος στις αναταράξεις, «ανάσα» για τράπεζες και οίκους πολυτελείας

    • NewsRoom

    Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ


    Τέλος στις αναταράξεις που είχε προκαλέσει τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στις διεθνείς αγορές δίνει η είδηση ότι η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, αποφάσισε να αποσύρει το νομοσχέδιο που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, το οποίο είχε πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων στην περιοχή κατά το προηγούμενο διάστημα.

    Η είδηση ανακοινώθηκε επισήμως την Τετάρτη, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα η South China Morning Post.

    Στο άκουσμα της είδησης, η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, με τις μετοχές στο τοπικό χρηματιστήριο να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί από το 2011 και το τοπικό νόμισμα να κάνει άλμα.

    Την ίδια ώρα, θετικός είναι ο αντίκτυπος και για τους οίκους πολυτελείας στην Ευρώπη, που έχουν πλέον σημαντικότατη έκθεση στο Χονγκ Κονγκ και την τοπική αγορά.

    Το ίδιο ισχύει, φυσικά, για όλες τις μετοχές που έχουν έκθεση στο Χονγκ Κονγκ. Μεταξύ αυτών, είναι και οι τίτλοι της HSBC Holdings και της Standard Chartered που έχουν σημαντικότατη παρουσία στην περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ