ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκτός ελέγχου συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση στη Νότια Αφρική, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα για υπόθεση διαφθοράς.
Τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 117 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ πολλοί έχουν τραυματιστεί στις ταραχές που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της χώρας την περασμένη εβδομάδα.
Η περιοχή γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ είναι «σε μεγάλο βαθμό ήρεμη», δήλωσε η υπουργός Χουμπούντζο Ντσαβχενί, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών εκεί ανέρχεται σε 26, οι οποίοι πρέπει να προστεθούν στους 91 νεκρούς που καταγράφηκαν στην ανατολική επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ απ΄όπου άρχισαν τα βίαια επεισόδια.
Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι 10.000 Νοτιοαφρικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους από σήμερα το πρωί για να θέσουν τέλος στις λεηλασίες ημερών και στη βία.
“Μέχρι σήμερα το πρωί 10.000 στρατιώτες είχαν ήδη αναπτυχθεί στο έδαφος, αυτό σημαίνει μια αύξηση κατά 5.000 στρατιώτες από χθες το πρωί”, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Περισσότεροι από 2.200 είναι οι συλληφθέντες. Μεταξύ αυτών, δήλωσε η υπουργός, είναι ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο υποκινητής πίσω από το κύμα λεηλασιών.
Διαβάστε επίσης
Μπάιντεν για Μέρκελ: Σιδερένια η συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας
Ξεπέρασαν ξανά τις 500.000 τα κρούσματα Covid-19 σε όλο τον πλανήτη
Βέλγιο: Την εκκένωση των παραποτάμιων συνοικιών της Λιέγης ζητούν οι αρχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάπας Λέων: Οι επιλογές του «Λατίνου Γιάνκη» που δείχνουν.. στάση σε συντηρητική και κοσμική θητεία – Η σχέση του με τους Ρεμπουπλικανούς
- Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές ανά περιοχή – Η ανθρωπογεωγραφία της ελιτ αγοράς ακινήτων
- Drewry: Μείωση για άλλη μία εβδομάδα των τιμών στη διακίνηση κοντέινερ
- Alpha Bank: Το ισχυρότερο τρίμηνο στην ιστορία της, με καθαρά κέρδη ύψους 223 εκατ. ευρώ
