ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας σε τρία στάδια, το πρώτο εκ των οποίων προβλέπει κατάπαυση του πυρός για διάστημα 6 εβδομάδων, ανέφερε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή οργάνωση.
Αυτή η πρώτη φάση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 800-900 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.
Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, προβλέπεται εξάλλου η είσοδος στον θύλακα 400-500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια σε καθημερινή βάση και η επιστροφή των κατοίκων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο, στις εστίες τους.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας εκτιμά ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία
Τουρκία: Το Ισραήλ απέρριψε τουρκική πρόταση για ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος σπάει το ταμείο και ρίχνει τρελά λεφτά στον Παναθηναϊκό
- Πιερρακάκης στο Reuters: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Ευρώπη
- Αυτές είναι οι «σιδηρές κυρίες» του ελληνικού ποδοσφαίρου
- Από Κουτσόγιωργα σε Βελόπουλο: H ατάκα φτηνή, η δημοκρατία ακριβή
