ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Χαμάς δημοσίευσε εικόνα με τους 48 εναπομείναντες ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, αποκαλώντας τους όλους «Ρον Αράντ», έναν Ισραηλινό αεροπόρο, ο οποίος αγνοείται από το 1988.
Το κείμενο στην εικόνα γράφει: «Λόγω της άρνησης του Νετανιάχου και της υποταγής του [Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιστρατήγου Εγιάλ] Ζαμίρ, μια εικόνα αποχαιρετισμού καθώς ξεκινά η στρατιωτική επιχείρηση στην Πόλη της Γάζας».
Το μήνυμα φέρεται να στρέφεται κατά του Νετανιάχου, κατηγορώντας τον πως δεν δέχεται συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων, ενώ ταυτόχρονα καταλογίζει στον Ζαμίρ πως εφαρμόζει την εντολή κατάληψης της Γάζας, παρά την υποτιθέμενη αρχική διαφωνία του.
Οι οικογένειες των ομήρων έχουν εκφράσει τον φόβο ότι οι αγαπημένοι τους ίσως έχουν την ίδια μοίρα με τον Αράντ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωσή τους.
كتائب القسـ.ـام تنشر صورة لما قالت إنها للأسرى الإسرائيليين لديها كتب عليها "صورة وداعية إبان بدء العملية بغزة بسبب تعنت نتنياهو وخضوع زامير" pic.twitter.com/FgU8WD3NV2
— حسام شبات (@HossamShabat) September 20, 2025
Η ιστορία του Ρον Αράντ
Ο Ρον Αράντ υπήρξε πιλότος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) και μέλος πληρώματος σε αεροσκάφος Phantom.
Στις 16 Οκτωβρίου 1986, κατά τη διάρκεια επιχείρησης βομβαρδισμού θέσεων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στον Λίβανο, το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε κοντά στη Σιδώνα. Ο συγκυβερνήτης του διασώθηκε από ισραηλινές δυνάμεις, αλλά ο Αράντ συνελήφθη ζωντανός από τη σιιτική οργάνωση Αμάλ και στη συνέχεια παραδόθηκε στη Χεζμπολάχ.
Αρχικά υπήρξαν ενδείξεις ότι κρατούνταν αιχμάλωτος στον Λίβανο, ενώ αργότερα η τύχη του έγινε ασαφής. Παρά τις διαπραγματεύσεις, τις μυστικές αποστολές και τις ανταλλαγές αιχμαλώτων που επιχείρησε το Ισραήλ, δεν υπήρξε ποτέ οριστική επιβεβαίωση για το τι απέγινε.
Η επίσημη εκδοχή είναι ότι ο Ρον Αράντ πέθανε αιχμάλωτος τη δεκαετία του 1990, πιθανόν λόγω κακών συνθηκών κράτησης. Η σορός του δεν έχει επιστραφεί ποτέ. Έκτοτε, το όνομά του έχει γίνει σύμβολο των αγνοουμένων στρατιωτών του Ισραήλ.
Διαβάστε επίσης:
Παύλος Μαρινάκης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις οικογένειες με περισσότερα παιδιά
Χεζμπολάχ: Καλεί τη Σαουδική Αραβία σε νέα ειρηνική σελίδα, εχθρός μόνο το Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- e-ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό των συντάξεων χηρείας παρέχει
- Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μεταφορών
- Τραμπ για Όρμπαν: «Δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Ουγγαρίας»
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος προς «επαγγελματίες» προστάτες: Οι Λιμενικοί σώζουν ζωές – Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.