ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ιστορική ελληνική ομογένεια στο Χαλέπι που αριθμεί περίπου 50 οικογένειες είναι ασφαλής, ύστερα από τις επιθέσεις που δέχεται η περιοχή.
«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Δαμασκό και ο Άμισθος Πρόξενος της Ελλάδας στο Χαλέπι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες του Χαλεπίου, στους οποίους έχει συσταθεί η αποφυγή μετακινήσεων.
Η ελληνική Πρεσβεία έχει δεχθεί 40 αιτήματα Ελλήνων και συνδεδεμένων μελών τους ώστε συμπεριληφθούν σε επιχείρηση μετακίνησης, την οποία θα αναλάβει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η αυτοκινητοπομπή των Ηνωμένων Εθνών θα έχει τελικό προορισμό τη Δαμασκό.
Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα για όποια συνδρομή χρειασθεί.
Η Ελλάδα, όπως έπραξε και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, στέκεται πάντοτε αρωγός των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή», σημειώνουν διπλωματικές πηγές
Διαβάστε επίσης
Συρία: Οι κουρδικές δυνάμεις απομακρύνουν τους αμάχους τους από το Χαλέπι
Συρία: Ρωσικά, συριακά αεροσκάφη εντείνουν τους βομβαρδισμούς στο τμήμα που ελέγχουν οι αντάρτες
Το μισό Χαλέπι στα χέρια τζιχαντιστών και ανταρτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αρχάνες Ηρακλείου: Άνδρας επέστρεψε μετά από καυγά σε κατάστημα εστίασης και άρχισε να πυροβολεί
- Κίεβο: Ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο στούντιο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD
- Τουρκία: Εκκενώθηκαν τα γραφεία του CHP από την αστυνομία μετά από αίτημα του Κιλιντσάρογλου – Στη Βουλή κατευθύνεται ο Οζγκιούρ Οζέλ
- Υπόθεση κακοποίησης 3χρονης στα Χανιά: Συνελήφθη ο φερόμενος πατέρας του κοριτσιού – Τους θανάτους άλλων 2 παιδιών εξετάζει η ΕΛΑΣ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.