• Διεθνής πολιτική

    Μπόρις Τζόνσον: Πάνω από 500.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί στη Βρετανία

    • NewsRoom
    Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον, Βρετανός πρωθυπουργός


    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της Covid-19 στη χώρα.

    «Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να διανέμει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech.

    Παράλληλα ο Τζόνσον ανέφερε πως μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε πρόθυμος να επιλυθούν εντός των επόμενων ωρών τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σύνορα των δύο χωρών.

    «Είχα μια εξαιρετική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο: τόνισε ότι είναι πρόθυμος να βρούμε λύση μέσα στις επόμενες λίγες ώρες αν μπορούμε», δήλωσε ο Τζόνσον.

    «Οι ομάδες μας θα εργαστούν πάνω σε αυτό πυρετωδώς και αν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αυτό θα ήταν εξαιρετικό, αλλά θα το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου αμφισβητεί τις βρετανικές ανακοινώσεις για την ταχύτητα μετάδοσης της νέας μετάλλαξης

    10 μέρες υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από Βρετανία – Υποχρεωτικό το τεστ PCR

    Βρετανία: Τεράστιες ουρές στα σουπερ μάρκετ μετά το νέο απαγορευτικό σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία



    ΣΧΟΛΙΑ