• Διεθνής πολιτική

    Μπόρις Τζόνσον: Μια επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είχε απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα για τον κόσμο

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

    Μπόρις Τζόνσον


    Μια επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είχε απολύτως καταστροφικά παγκόσμια αποτελέσματα, προειδοποίησε την Κυριακή ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο CNN.

    O Τζόνσον ανέφερε πως μια ρωσική επιτυχία θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ενώ κάλεσε τη Δύση να συνεχίσει την υποστήριξη της Ουκρανίας.

    «Θα έλεγα στους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αυτό είναι κάτι που η Αμερική κάνει ιστορικά και οφείλει να το κάνει. Και αυτό είναι να ενισχύσει την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία», είπε ο Τζόνσον.

    «Αν αφήσουμε τον Πούτιν να ξεφύγει, και απλώς προσαρτήσει, κατακτήσει αρκετά μέρη μιας ελεύθερης, ανεξάρτητης, κυρίαρχης χώρας, όπως είναι έτοιμος να κάνει… τότε οι συνέπειες για τον κόσμο θα είναι απολύτως καταστροφικές… θα νομιμοποιήσουνε την νέα απόκτηση με τη βία  από αυτόν και άλλων πρώην τμημάτων της Σοβιετικής Ένωσης», προειδοποίησε.

    Πρόσθεσε δε πως τα αποτελέσματα θα είναι τελικά καταστροφικά «όχι μόνο για τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία των χωρών, αλλά και για την οικονομική σταθερότητα».

    Ο Τζόνσον τόνισε ότι ενώ το κόστος για την υπεράσπιση της Ουκρανίας είναι υψηλό, είναι σίγουρα «ένα τίμημα που αξίζει να πληρωθεί για τη δημοκρατία και την ελευθερία».

    Διαβάστε επίσης

    Ιράν: Δεύτερη δοκιμή για τον εκτοξευτή δορυφόρων Zuljanah – Γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ

    Σολτς για G7: Η ενότητά μας προκαλεί πονοκέφαλο στον Πούτιν

    ΗΠΑ: Το νέο στρατηγικό σχέδιο του NATO θα περιλαμβάνει αυστηρές διατυπώσεις για την Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ