ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.
Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει ότι «τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από το νοσοκομείο Charité – Universitätsmedizin στο Βερολίνο δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σιβηρία. Είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό του Charité – Universitätsmedizin για τη μεταχείριση του κ. Ναβάλνι και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση».
Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κυρίου Ναβάλνι. Είναι επιτακτική ανάγκη οι ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι χωρίς καθυστέρηση. Ο ρωσικός λαός, καθώς και η διεθνής κοινότητα, ζητούν τα γεγονότα πίσω από τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλεύρης: Σκληρότερα μέτρα αν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή
- Κατάρ: Απελαύνει Ιρανούς διπλωμάτες
- Πετρέλαιο: Στα 111 δολάρια το βαρέλι το Brent μετά τα χτυπήματα του Ιράν – Στα 100 δολάρια πλησιάζει το WTI
- Πολάκης κατά Τσίπρα και στρατηγικής συνεργασιών: «Ιστορικό λάθος η επιμονή για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.