• Διεθνής πολιτική

    Μπολσονάρου: Αποστάσεις από τρομοκρατική απόπειρα οπαδού του

    • NewsRoom
    Ζαΐχ Μπολσονάρου

    Ζαΐχ Μπολσονάρου (EPA/Joedson Alves)


    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για μια απόπειρα “τρομοκρατικής ενέργειας”, όπως την αποκάλεσε, αφού η αστυνομία ματαίωσε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο ενός άνδρα να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην Μπραζίλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογική ήττα του ακροδεξιού ηγέτη.

    Η βραζιλιάνικη αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα έναν οπαδό του Μπολσονάρου, τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ντε Ολιβέιρα Σόουζα, ο οποίος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να προκαλέσει “χάος” πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα.

    Η αστυνομία ανακάλυψε μια βόμβα κοντά στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια και συνέλαβε τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ντε Ολιβέιρα Σόουζα, ο οποίος ομολόγησε ότι κατασκεύασε τον μηχανισμό και συνωμότησε με άλλους για την πυροδότησή του.

    Ο απερχόμενος πρόεδρος προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τον ντε Ολιβέιρα Σόουζα, ο οποίος συνελήφθη, ο οποίος είπε στην αστυνομία ότι εμπνεύστηκε από το κάλεσμα του Μπολσονάρου σε πολίτες να πάρουν τα όπλα.

    “Ο άνθρωπος είχε ιδέες που δεν τις συμμερίζεται κανένας πολίτης, αλλά τώρα τον χαρακτηρίζουν “μπολσοναριστή””, διαμαρτυρήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος σε μια εκπομπή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παραχώρησε πριν αποχωρήσει από τα καθήκοντά του.

     

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

     

    Διαβάστε επίσης:

    Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου προσφεύγει στο εκλογοδικείο κατά του Λούλα



    ΣΧΟΛΙΑ