ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο ISIS θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την περίοδο για να εδραιωθεί ξανά στη Συρία» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπλίνκεν είπε πως ο συριακός λαός θα πρέπει να επιλέξει το μέλλον του και ότι η εκδίωξη του Άσαντ είναι μια μεγάλη ευκαιρία αλλά ενέχει επίσης σημαντικό κίνδυνο.
Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις δηλώσεις των ηγετών των ανταρτών για το σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, αλλά το πραγματικό μέτρο θα είναι η δέσμευση να το κάνουν.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Δεν καθοδηγήσαμε εμείς την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Ντόναλντ Τραμπ για Συρία: «Δεν είναι δικός μας αυτός ο αγώνας. Μην εμπλέκεστε!
Συρία: Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία στην αντιπολίτευση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρίντριχ Μερτς: Προσκαλεί τον πρόεδρο της Συρίας για συνομιλίες σχετικά με τον επαναπατρισμό προσφύγων
- Wall Street: Στήριξη στον S&P 500 από τη συμφωνία Amazon-Nvidia, κόντρα στην απογοήτευση για τη μεταποίηση
- Τουρκία: Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη δυτική περιοχή
- ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι θα δανειστεί $569 δισ. το δ’ τρίμηνο