ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημόσια έρευνα για τον καταδικασμένο παιδοβιαστή Τζέφρι Έπσταϊν και τις ενέργειές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο BBC η υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδια για τα Θύματα και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών Άλεξ Ντέιβις-Τζόουνς.
Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον θάνατό του Αμερικανού μεγιστάνα, το σκάνδαλο Έπσταϊν συνταράσσει το βρετανικό κατεστημένο, οδηγώντας στη σύλληψη του Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, αδελφού του βασιλιά Καρόλου, και του Πίτερ Μάντελσον, πρώην πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ.
Ο Μπέρναμ, που έγινε πρωθυπουργός τον Ιούλιο, θα συναντηθεί με τα θύματα του Έπσταϊν, δήλωσε η Ντέιβις-Τζόουνς στο BBC και μια δημόσια έρευνα ενδέχεται να ακολουθήσει.
«Το εξετάζουμε. Βλέπουμε τι μπορεί να γίνει», είπε η Ντέιβις-Τζόουνς, η οποία παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ τον Μάιο, κατηγορώντας αργότερα την κυβέρνησή του ότι δεν άκουσε τα θύματα του Έπσταϊν. Επαναδιορίστηκε όταν ανέλαβε ο Άντι Μπέρναμ.
Η βρετανική αστυνομία διεξάγει ήδη έρευνες σε σχέση με την υπόθεση Έπσταϊν, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απαγγελίες κατηγοριών για αδικήματα από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέχρι παράνομη διακίνηση γυναικών μέσω βρετανικών αεροδρομίων και ανάρμοστη συμπεριφορά στη διάρκεια κατοχής δημόσιου αξιώματος.
Η Ντέιβις-Τζόουνς είπε πως μια δημόσια έρευνα θα μπορούσε να εξετάσει επίσης φερόμενες ενέργειες του εκλιπόντος Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου Μοχάμεντ αλ Φάγεντ, ενός άλλου δημόσιου προσώπου που έχει κατηγορηθεί από εκατοντάδες θύματα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.
Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Διαθέτει 1,4 δισ. ευρώ από τους τόκους παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία
Κίνα: Αντίποινα στις ΗΠΑ με κυρώσεις και αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές drones
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Έστειλε τους όρους του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
- Διοικητής CENTCOM: Σε «υψηλό εξαμήνου» οι ροές πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ
- Πόλυς Β. Χατζηωάννου: Η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης της Ευρώπης
- NATO: Ο Γερμανός στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ εκλέχθηκε ως ο επόμενος αρχηγός της στρατιωτικής επιτροπής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.