• Διεθνής πολιτική

    Μπερμποκ – Πελόζι: «Απαραίτητη η συνοχή της Δύσης έναντι της Ρωσίας»

    • NewsRoom


    Στην συνοχή της Δύσης έναντι της Ρωσίας, που είναι απαραίτητη, αναφέρθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι και η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ. Τόνισαν επίσης, την αποφασιστικότητα των χωρών τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

    Η Νάνσι Πελόζι συνεχάρηκε τη Γερμανία για την ηγετική της στάση στο θέμα, αλλά και για τις γενναίες αποφάσεις που έχει λάβει για την απεξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια. «Η Γερμανία κάνει το σωστό. Ήταν σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια και αυτό πρέπει να αλλάξει. Θα είναι μια έκπληξη για τον Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά η αμερικανίδα πολιτικός και επισήμανε ότι το ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό των όπλων που παραδίδονται στην Ουκρανία.

    Από την πλευρά της η Αναλένα Μπέρμποκ είπε πως: «Η 24η Φεβρουαρίου απέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για τη δημοκρατία και πόσο υπαρξιακή είναι η απειλή για τη δημοκρατία», τόνισε ωστόσο ότι «η αγάπη για τη δημοκρατία είναι μεγαλύτερη από την απειλή εναντίον της» και ανέδειξε τη σημασία της συνοχής των συμμάχων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της G7, η Νάνσι Πελόζι είχε μιλήσει για ουσιαστική υποστήριξη της ασφάλειας της Ουκρανίας, για ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια και για «κυρώσεις, κυρώσεις, κυρώσεις» που πρέπει να επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

    Διαβάστε επίσης

    IC Ictas: Ξαναμπαίνει στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου

    Λευκός Οίκος: Τα κρυπτονομίσματα ενέχουν το ρίσκο να πλήξουν την οικονομική σταθερότητα

    Μπλίνκεν: Η Ρωσία ενεργεί με αποτρόπαιο τρόπο



    ΣΧΟΛΙΑ