• Διεθνής πολιτική

    Μπελέρης κατά Ράμα: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η δίκη γίνεται υπό τις απειλές και τις δημόσιες οδηγίες του Πρωθυπουργού»

    • NewsRoom
    Φρέντι Μπελέρη

    Φρέντι Μπελέρη


    Τη δήλωση του φυλακισθέντα δημάρχου Χειμάρρας, αναπαράγουν τα αλβανικά μέσα, καθώς σε αυτή ο Φρέντι Μπελέρης επιτίθεται εναντίον του Έντι Ράμα και του δικαστικού συστήματος της Αλβανίας για το γεγονός ότι δεν είναι ανεξάρτητο όπως διατρανώνει ο πρωθυπουργός της χώρας.

    Στην επιστολή που απέστειλε στο δικαστήριο ο Μπελέρης αναφέρει:

    “Εκ των προτέρων, βάσει του άρθρου 358 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θέλω να δηλώσω ότι η παράταση, αναβολή, διαβίβαση από δικαστήριο σε δικαστήριο, οι ενέργειές σας για αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας ζητώντας από τον εκπρόσωπο της φυλακής να επαληθεύσει έγγραφο που δεν είχε, είναι πέρα ​​από την αποστολή και το καθήκον του Δικαστηρίου για την απονομή της δικαιοσύνης και προκαλούν ζημιά όχι μόνο στην τιμή και την προσωπικότητά μου ως εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας αλλά και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Προκαλείτε μια γενική εχθρική αντίδραση, αναγκάζετε τον κόσμο να χωρίζεται σε Έλληνες και μη, ακούγοντας καθημερινά τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους του, που ευτελίζουν την αντίδραση της Ελλάδας ως προσωπική. Εγώ, ο Φρέντι Μπελέρης, ανέλαβα ευσυνείδητα να υποβάλω υποψηφιότητα για δήμαρχος στη Χειμάρρα, καθώς είχα δοκιμάσει στο παρελθόν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Δεν είχα προβλέψει την αντίδραση του Πρωθυπουργού και ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου είχαμε καμία πνευματική προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε την υποτιμητική του γλώσσα απέναντί ​​μου. Ωστόσο, η στήριξη των συμπολιτών μου, μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω. Είναι μια ομάδα νέων με πίστη στο μέλλον, που με στήριξαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και αυτή τη στιγμή, που είμαι υπό κράτηση, είναι η στήριξη των συμπολιτών μου που μου δίνει τη δύναμη να αντέξω ήρεμα. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη δίκη κρατάει ζωντανούς αναλυτές και αδαείς και δεν υπηρετούν τη δικαιοσύνη ή την καθημερινότητα των Αλβανών”.

    Στην επιστολή του ο Φρέντι Μπελέρης προσθέτει: “Η καθυστερημένη δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη που απορρίπτεται και η δικαιοσύνη πρέπει να φαίνεται ότι αποδίδεται, αρχές που γνωρίζετε καλύτερα αλλά δεν εφαρμόζετε. Από τον Σεπτέμβριο, ακούμε περίεργα πράγματα σε αυτή τη δίκη και οι δικαστές που ασχολήθηκαν μαζί μου φοβούνται να εκφραστούν για τα αιτήματά μου. Ένας ειδικός δικαστής επινόησε μια διάταξη και έστειλε αυτή την υπόθεση στο Δυρράχιο. Ο δικαστής Μπεκτέσι στο Δυρράχιο παραιτείται γιατί έχει κρίνει πολλούς Έλληνες και άκουσα ότι αυτός ο δικαστής θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτός ο δικαστής χωρίζει τους ανθρώπους που κρίνει σε Έλληνες και Αλβανούς, στον 21ο αιώνα, και γράφει δημόσια αυτή την άποψη χωρίς ντροπή. Αφού έχει κρίνει πολλούς ‘Έλληνες’, δεν κρίνει την περίπτωσή μου. Αλβανοί γιατί δεν παραιτείται αυτός ο κ. Μπεκτεσί;! Η δικαστής Γκαρτσενάι παραιτείται λόγω των προσωπικών της συναισθημάτων για ένα γεγονός που συνέβη όταν είτε δεν είχε γεννηθεί είτε ήταν έμβρυο και δεν σχετίζεται με τη δίκη αυτής της υπόθεσης. Το ανώτατο δικαστήριο μόλις δημοσίευσε την ημερομηνία αυτής της υπόθεσης μετά από πολλά αιτήματα και εξέδωσε μια απόφαση που δεν είναι αλβανική. Τελικά, μετά από 4 μήνες που περνάς από τα αναμορφωμένα δικαστήρια, ζητάς από τον διευθυντή των φυλακών να αναβάλει την ακροαματική διαδικασία για να εξακριβώσει στο Ταχυδρομείο πότε έδωσαν την επιστολή στον δικηγόρο, όταν ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος να το μάθεις, εφόσον δεν εργάζεται στο Ταχυδρομείο αλλά στη φυλακή. Ο δικηγόρος λέει ότι έχετε τον φάκελο στον φάκελο με τις σφραγίδες του ταχυδρομείου. Γιατί θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το αρχείο μέσω διαδικασιών;;;

    Είστε ειδικό δικαστήριο, αλλά δεν έχετε ειδικούς κανόνες, ο νόμος είναι ίσος για όλους. Δεν ζήτησα την ψήφο σας, αλλά των κατοίκων του δήμου Χειμάρρας και αυτοί αποφασίζουν ποιος θα τους κυβερνήσει, όχι ο Πρωθυπουργός, όχι εσείς. Αναβάλλοντας το θέμα, απλώς προσθέστε σχόλια, απλώς συμπληρώστε τα νέα της ημέρας, αλλά δεν θα γλυτώσετε από το να δώσετε απόφαση με την αναβλητικότητά σας. Δείξτε θάρρος όπως οι Χειμαρριώτες που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις. Πέρασαν 8 μήνες και η βούληση των ψηφοφόρων στη Χειμάρρα δεν γίνεται σεβαστή.

    Δεν ζητώ την εξαίρεση σας, όχι ότι σας εμπιστεύομαι, αλλά όλοι εσείς και όσοι μπορούν να σας αντικαταστήσουν, είστε ίδιοι. Ο δικαστής Νταβίντι έστειλε αυτή την υπόθεση στο Δυρράχιο, για να μην αποφανθεί, ο δικαστής Γκιόκα παραιτείται από άλλη δική μου υπόθεση μετά από δύο μήνες, όταν έπρεπε να είχε αποφανθεί μέσα σε ένα μήνα, ο ειδικός δικαστής Καλάγια, μιλά για τον αδερφό του ο οποίος είναι πατριώτης σε μια απόφαση για εμένα, αλλά δεν έγραψε τι σχέση έχω με τον πατριωτισμό του. Αυτός ο δικαστής επινόησε μια επιβαρυντική περίσταση, με βαφτίζει δημόσιο λειτουργό, γνωρίζοντας ότι δεν παίρνω μισθό από το κράτος και ο Άρειος Πάγος δεν έχει το θάρρος να του πει ότι κάνει λάθος.

    Δεν ξέρω γιατί αυτός ο δικαστής και ο δικαστής Καλάγια περίμεναν να ανακληθούν τα αιτήματά μου για να στείλουν φακέλους στο Συνταγματικό Δικαστήριο, γιατί και αυτός ξεκίνησε έναν τέτοιο δρόμο”.

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η δίκη γίνεται υπό τις απειλές και τις δημόσιες οδηγίες του Πρωθυπουργού. Τα λόγια του… ​​’ότι υπάρχουν τα στοιχεία’, ‘είπα στον αστυνομικό διευθυντή ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν δεν βγουν όπως λες οι λόγοι της σύλληψης’, είναι πιέσεις για το Συνταγματικό Δικαστήριο, οι λέξεις ‘πώς να ορκιστεί ο Μπελέρης όταν ο νόμος δεν το επιτρέπει;’, είναι πίεση προς εσάς“, σημειώνει.

    “Δώστε μια απόφαση αξιότιμοι δικαστές, δείξτε ακεραιότητα, έστω και πολύ αργά” αναφέρει ο Μπελέρης κλείνοντας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρούτε: Λάθος μου να μιλήσω για τη θέση του ΓΓ του NATO

    Ζελένσκι: Στις ΗΠΑ για συναντήσεις με Μπάιντεν και Γκεοργκίεβα

    Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε όποιον εργοδότη δεν καταβάλλει τις προσαυξήσεις λόγω των τριετιών



    ΣΧΟΛΙΑ