• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Συνομιλία με Μακρόν, Μελόνι και Σούνακ για την επέτειο ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εκτός από την επίσκεψή του στην Πολωνία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σκοπεύει να μιλήσει τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

    Από τη Βαρσοβία, όπου θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει «να στείλει ένα μήνυμα στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Ο Μπάιντεν, που στις 3 Μαρτίου θα υποδεχθεί στην Ουάσινγκτον τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, θα μιλήσει την επόμενη εβδομάδα «με ορισμένους συμμάχους μας», όπως με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

    Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την εισβολή «μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι η στήριξή μας προς την Ουκρανία παραμένει αταλάντευτη και (…) ο διεθνής συνασπισμός που στηρίζει την Ουκρανία είναι ισχυρότερος από ποτέ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Ο Κίρμπι επανέλαβε ότι ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να πάει στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα και δεν είναι στο πρόγραμμά του μια συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Η Βάγκνερ έχασε 30.000 άνδρες στην Ουκρανία

    ΗΠΑ: Ίσως δεν είναι εφικτό να εντοπιστούν όλα τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν

    Πλοίο ισραηλινών συμφερόντων δέχθηκε επίθεση στην Αραβική Θάλασσα17



    ΣΧΟΛΙΑ