ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με πολλούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων θα είναι οι πρόεδροι πέντε κρατών της κεντρικής Ασίας, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.
Ο Μπάιντεν θα συζητήσει μια σειρά θεμάτων, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.
Κάποια στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει επίσης την πρόσθετη βοήθεια που θα παράσχει στην Ουκρανία. Ο Σάλιβαν δεν διευκρίνισε αν αυτό θα γίνει κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Μπάιντεν με τον Ζελένσκι την επόμενη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει επίσης συνομιλίες με τα ηγετικά στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο μετά την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022 και θα γίνει σε μια “κρίσιμη στιγμή”, όπως τη χαρακτήρισε ο Σάλιβαν, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να επιτύχει μεγαλύτερη πρόοδο στην αντεπίθεσή της εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
Διαβάστε επίσης
Καντίροφ: Σε κώμα ο ηγέτης της Τσετσενίας – Υποψίες για δηλητηρίαση
Μακρόν: Ο Γάλλος πρέσβης κρατείται «Όμηρος» από τη στρατιωτική χούντα
Πολωνία: Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι «πουλούσε» βίζες σε χιλιάδες μετανάστες σε Ασία και Αφρική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Qualco: Στα 563 εκ. ευρώ η συνολική έγκυρη ζήτηση για το IPO – Στα 5,46 ευρώ η τελική τιμή διάθεσης
- ΕΠΟ: Χορήγησε άδεια για Ευρώπη σε 11 ΠΑΕ της Super League, δεν πήρε αδειοδότηση η Λαμία
- Ρούτε: Αύξηση δαπανών για άμυνα και ασφάλεια στο 5% του ΑΕΠ μέχρι το 2032 στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ
- Ιράν-ΗΠΑ: Την Κυριακή στο Ομάν ο τέταρτος γύρος συνομιλιών, αναφέρουν πηγές και ΜΜΕ
