• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα

    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα αρθούν οι ομοσπονδιακοί φόροι στα καύσιμα στις ΗΠΑ, αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τζο Μπάιντεν.

    «Ναι, το σκέφτομαι. Ελπίζω να έχω μια απόφαση, με βάση τα στοιχεία που εξετάζω, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ από το Ρίχομποθ Μπιτς, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο του.

    Ο Μπαίντεν σχολίασε επίσης ότι θέλει «απαντήσεις» στο ερώτημα γιατί οι εταιρείες ενέργειας δεν διυλίζουν περισσότερο πετρέλαιο.

    Δεν είναι πιθανή μια επίσκεψη στο Κίεβο

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν είναι πιθανή μια επίσκεψή του στην Ουκρανία όταν θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, αργότερα αυτόν το μήνα, για να συμμετάσχει σε συνόδους κορυφής με τους συμμάχους της Ουάσινγκτον.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να δώσουν την έγκρισή τους για να γίνει η Ουκρανία επισήμως υποψήφια προς ένταξη χώρα, ένα γεγονός που το Κίεβο θεωρεί θρίαμβο, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

    Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν υπό ποιους όρους θα εργάζονται

    Αναφερόμενος, τέλος,  στους εργαζόμενους της Apple Inc στο Μέριλαντ που ψήφισαν το Σάββατο υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου –για πρώτη φορά στις ΗΠΑ– ο Μπάιντεν δήλωσε “υπερήφανος” για αυτούς.

    «Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν υπό ποιους όρους θα εργάζονται ή δεν θα εργάζονται», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Email αποκάλυψε πλούτο 4,5 δισ. δολ. μέσω μυστικού δικτύου

    Χιουμοριστικό tweet του Elon Musk για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης προκαλεί υστερία στη Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ