• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν για ενδιάμεσες εκλογές: “Πρέπει να παλέψουμε για τη Δημοκρατία”

    • NewsRoom
    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς απευθύνει διάγγελμα

    O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    «Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι’αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν από την ομιλία του για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα στις 23:00 ώρα Ελλάδος (16:00) τοπική και όπως υποσχέθηκε θα κάνει εκτενή αναφορά στο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών. «Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως χάρη στους δημοσκόπους και σε όσους εργάστηκαν, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, διασφαλίστηκε η αξιοπιστία της διαδικασίας ψήφισης που είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

    Η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συμμετοχή εκατομμυρίων που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ όλα τα βλέμματα στρέφονται στις θέσεις της Γερουσίας, εκεί όπου ακόμη δεν έχει κριθεί η μάχη.

    Αξίζει να αναφερθεί, πως αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο  Politico ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για το ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ, αφού το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας δικαιώνει τις επιλογές του και ενισχύει τις θέσεις του για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του  2024.

    Διαβάστε επίσης

    Την Αρμενία επισκέπτεται τέλη Νοέμβρη ο Πούτιν

    “Καμπανάκι” Ιράν προς Σαουδική Αραβία: “Η υπομονή μας μπορεί να εξαντληθεί”

    Ενδιάμεσες εκλογές: Στο β’ γύρο θα κριθεί η έδρα της Γερουσίας της Τζόρτζια



    ΣΧΟΛΙΑ