• Διεθνής πολιτική

    Αργεντινή: Ο πρώην πρόεδρος Μάκρι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

    Μαουρίσιο Μάκρι, πρώην πρόεδρος Αργεντινής

    Μαουρίσιο Μάκρι, πρώην πρόεδρος Αργεντινής


    Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις φετινές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για μια προκριματική κούρσα μεταξύ των ηγετών του συνασπισμού του.

    Ο Μάκρι, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 έως το 2019, δημοσίευσε ένα εξάλεπτο βίντεο στο YouTube την Κυριακή που περιγράφει λεπτομερώς το σκεπτικό του. Στο βίντεο, ο Μάκρι προειδοποίησε τους Αργεντινούς να μην μπουν στον πειρασμό να ψηφίσουν «μεσσιανικές» προσωπικότητες σε δύσκολες οικονομικές στιγμές, σε μια πιθανή αναφορά τους σε δύο πολιτικούς ηγέτες: την αντιπρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ και τον ακροδεξιό υποψήφιο Χαβιέρ Μίλεϊ.

    Ενώ οι αναλυτές και οι δημοσκόποι δεν περίμεναν ότι ο Μάκρι θα ήταν υποψήφιος, κανείς δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο. Οι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Οκτωβρίου.

    Η απόφασή του Μάκρι ανοίγει τον δρόμο για δύο ηγέτες του συνασπισμού του, Juntos por el Cambio ή Μαζί για την Αλλαγή, να παλέψουν στις προκριματικές εκλογές του Αυγούστου.

    Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα έχει ήδη δηλώσει την υποψηφιότητά του και αναμένεται να ανταγωνιστεί την πρώην υπουργό Ασφαλείας Πατρίσια Μπούλριχ στην προκριματική κούρσα.

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία: Υποχωρεί η δημοτικότητα του Μακρόν, κερδισμένη η Λεπέν

    Σολτς: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει περισσότερο



    ΣΧΟΛΙΑ