• Διεθνής πολιτική

    Αποφασίζει η Ολλανδία σχετικά με την πληρότητα των αποθηκών φυσικού αερίου

    • NewsRoom


    Η Ολλανδία αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με την πληρότητα των αποθηκών φυσικού αερίου που διαθέτει. Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μέσα στον μήνα για το εάν θα γεμίσει περαιτέρω τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Όλες οι ολλανδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι επί του παρόντος γεμάτες περίπου κατά 70% κατά μέσο όρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πληρότητα κατά 80% έως τον Νοέμβριο.

    Τι δηλώνει αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών

    Η πλήρωση της μεγαλύτερης εγκατάστασης, της μονάδας αποθήκευσης Norg κοντά στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Groningen, σταμάτησε προσωρινά αφού έφτασε το όριο του 80%, στα περίπου 5 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

    Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να γεμίσουν οι αποθήκες φυσικού αερίου και πάνω από το 80% λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης

    Σολτς: Θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα η επικύρωση της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

    Gazprom: Πιθανότητα εκτόξευσης των τιμών αερίου τον χειμώνα



    ΣΧΟΛΙΑ