• Διεθνής πολιτική

    Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από ό,τι συμβαίνει στον κόσμο

    • NewsRoom

    Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


    Είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή κατάσταση από πλευράς συστήματος υγείας, όμως θέλουμε να προλάβουμε φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε άλλες χώρες, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο οίκημα του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τις αποφάσεις που θα λάβει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, είπε ότι «εντός των επόμενων 48 ωρών θα ληφθούν και οι αναγκαίες αποφάσεις, αφού συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά την επιδημιολογική κατάσταση του τόπου».

    Ερωτηθείς αν οι αποφάσεις αφορούν σε μερικό lockdown σε κάποιες επαρχίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ανακοινωθούν την ώρα που πρέπει οι όποιες, επιβάλλεται να ληφθούν, αποφάσεις».

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όλες οι χώρες καταλήγουν σε ένα μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας και σε ερώτηση αν είναι και η Κύπρος σε μια τέτοια πορεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από ό,τι συμβαίνει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ανά το παγκόσμιο. Αυτό που θέλουμε είναι να προλάβουμε μέσα από τα μέτρα, αυτό που είχαμε πετύχει στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Μας απασχολεί η οικονομία, μας απασχολεί η κόπωση του κόσμου, μας απασχολεί όμως την ίδια ώρα και η υγεία γενικότερα. Και εάν αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται μια έξαρση που αφορά κυρίως τους νέους, αυτό που μας απασχολεί είναι εάν επεκταθεί σε ηλικιωμένους, αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Παρακολούθησης και πιθανότατα και οι θάνατοι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους ανεξαιρέτως. Αναγνωρίζω την κόπωση του κόσμου, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστά στους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας».

    Ερωτηθείς αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή κατάσταση από πλευράς συστήματος υγείας, όμως θέλουμε να προλάβουμε διότι αν ω μη γένοιτο παρατηρηθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στις υπόλοιπες των χωρών, αντιλαμβάνεστε πλέον ότι δεν θα αντέξουν ούτε το σύστημα ούτε η οικονομία».

    Διαβάστε επίσης:

    Κύπρος: 111 νέα κρούσματα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο

    Κύπρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί

    Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – Οι ΗΠΑ έσπασαν το «φράγμα» των 10 εκατ. κρουσμάτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ