• Διεθνής πολιτική

    Αμερικανός πρώην υφυπουργός Άμυνας θέλει να δει τον Ερντογάν υποψήφιο για Νόμπελ Ειρήνης!

    • NewsRoom
    O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από τουρκικές σημαίες

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης επιθυμεί να δει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ντοβ Σ. Ζακχέιμ, Αμερικανός επιχειρηματίας ο οποίος υπηρέτησε ως υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την δεκαετία του 1980, επί κυβέρνησης Ρίγκαν.

    Ο Ζακχέιμ, η δήλωση του οποίου κάνει τον γύρο της Τουρκίας μέσω των ΜΜΕ της χώρας, υποστηρίζει πως ο Τούρκος Πρόεδρος, με την συμβολή στην συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία, συμβάλει στην «σωτηρία του πλανήτη».

    «Ο Ερντογάν αξίζει να είναι τουλάχιστον υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης διότι η συμφωνία που υπεγράφη με τη δική του παρέμβαση για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία είναι πραγματικά σωτήρια για τον πλανήτη» γράφει ο Ζάκχειμ χαρακτηριστικά στον ιστότοπο του Hill.

    Kαι συνεχίζει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία είναι προσωπικός του θρίαμβος αφού μπόρεσε να μεσολαβήσει μεταξύ δύο εμπόλεμων μερών με την βοήθεια του ΟΗΕ”».

    Πάντως, όπως παρατηρεί ο ίδιος «το βραβείο είναι πολύ δύσκολο να του δοθεί λόγω των αυταρχικών πολιτικών του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ιμπραχίμ Καλίν: Το πρώτο πλοίο με σιτηρά από την Ουκρανία ενδέχεται να αναχωρήσει τη Δευτέρα

    Sunday Times: Ο πρίγκιπας Κάρολος αποδέχθηκε δωρεά 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια Μπιν Λάντεν

    Ξεκίνησε η περιοδεία της Πελόσι στην Ασία, καμία αναφορά στην Ταϊβάν



    ΣΧΟΛΙΑ