• Διεθνής πολιτική

    Ακάρ: Η Τουρκία θα υποστηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης

    • NewsRoom

    Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας


    Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να υποστηρίξει της εδαφική ακεραιότητα και σταθερότητα της Λιβύης, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

    Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να υποστηρίξει την εδαφική ακεραιότητα και σταθερότητα της Λιβύης μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντουλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

    Ο Ακάρ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπτούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, ο οποίος ήρθε στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Τούρκος ΥΠΕΝ τόνισε ότι η Τουρκία στοχεύει να στηρίξει τις προσπάθειες της Λιβύης για διασφάλιση ειρήνης, σταθερότητας και πολιτικής ενότητας.

    Ο Ακάρ σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλές για την ασφάλεια για μια σταθερή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Λιβύη.

    Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε την Ντμπέιμπα με επίσημη τελετή στο Προεδρικό Παλάτι στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

    Η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNU) της Λιβύης, ορκίστηκε στις 15 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας μετά από μια δεκαετία βίας. Ο Ντμπέιμπα θα οδηγήσει τη Λιβύη στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ