ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊκγού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε κινήσεις που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου υπουργού, καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται για συνομιλίες με τη Μόσχα ενόψει μιας στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή που η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας θα έχουν συνομιλίες στην Άγκυρα αργότερα σήμερα.
Ο Ακάρ τόνισε στον Σοϊγκού ότι «θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε ενέργειες που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας που έχει επιτευχθεί στην περιοχή και η παρουσία τρομοκρατών στην περιοχή δεν είναι αποδεκτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ότι ο Ακάρ «υπενθύμισε επίσης ότι οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα πρέπει να τηρηθούν».
Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Κόλαφος για την Τουρκία η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου επί της ενταξιακής της πορείας το 202
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή
- Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε – Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ
- Βρετανία: Εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή στα Στενά του Ορμούζ – Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους συμμάχους
- F1 Κίνα: Παρθενική νίκη Αντονέλι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.