• Διεθνής πολιτική

    Αυστηροποίηση των μέτρων στο Παρίσι: Απαγορεύονται οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες 10:00 με 19:00

    • NewsRoom


    Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νέας νόσου επιβλήθηκαν στο Παρίσι από τις γαλλικές Αρχές, σύμφωνα με τα οποία, απαγορεύονται οι αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους από τις 10 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

    Η αυστηροποίηση των μέτρων έρχεται μετά την απογοητευτική εικόνα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γαλλίας, που είναι γεμάτοι από κόσμο που τρέχει ή συνωστίζεται, παρά τις εντολές της κυβέρνησης για περιορισμό στις μετακινήσεις και ειδικότερα στις άσκοπες μετακινήσεις.

    Η αστυνομία της πόλης και το δημαρχείο ανακοίνωσαν σε κοινή τους δήλωση πως από την Τετάρτη 8/4/2020 δεν θα επιτρέπονται πλέον οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ αυτών των ωρών, και πως όσοι επιθυμούν να αθληθούν θα πρέπει να το κάνουν μεταξύ 7 το βράδυ και 10 το πρωί.

    «Από τις 8 Απριλίου 2020, οι ατομικές αθλητικές δραστηριότητες δεν θα επιτρέπονται πλέον μεταξύ 10 π.μ. και 7 μ.μ. σε όλη την επικράτεια του Παρισιού και επομένως όποιος επιθυμεί να αθληθεί θα το κάνει μεταξύ 7 μ.μ. και 10 π.μ. όταν τα πλήθη στους δρόμους είναι μικρότερα».

    Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέρ Βεράν, η Γαλλία δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμα της επιδημίας.

    «Βρισκόμαστε ακόμη σε επιδείνωση της φάσης της επιδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία πέθαναν 833 άτομα από τον ιό, ενώ η χώρα φτάνει τα 99.000 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

    Συνολικά περίπου 8.911 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, όπως δείχνουν τα στοιχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ