ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αξίωσε σήμερα τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας».
«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζετε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ξεκινάει η επιχείρηση που διεξάγει ο Τουρκικός Στρατός στην Βόρια Συρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του:
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Συριακό Στρατό εναντίον των PKK / YPG και των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS στη Βόρεια Συρία έχει ξεκινήσει. Στόχος μας να καταστρέψουμε τον διάδρομο τρόμου που προσπαθεί να εδραιωθεί στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παραιτήθηκαν τέσσερις υπουργοί – Εκτός Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης και Μπουκώρος
- Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακή υποδομή από ρωσική επίθεση
- Μελόνι: Viral έγινε βίντεο με τις γκριμάτσες της στη Σύνοδο Κορυφής του NATO
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο της δράσης απασχόλησης σε πυρόπληκτους δήμους της Αττικής
