• Πολιτική

    Γεωργαντάς: Με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τα SMS στους ανεμβολίαστους

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεωργαντάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Γιώργος Γεωργαντάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


    Τις ανησυχίες περί παραβίασης των προσωπικών δεδομένων με τις αποστολές SMS στα κινητά ανεμβολίαστων πολιτών απέκρουσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

    Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι εντός της εβδομάδας, ειδική νομοθετική διάταξη που θα περάσει στη Βουλή, με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα δώσει όλο το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των μηνυμάτων στα κινητά ανεμβολίαστων. Ο ίδιος εξήγησε ότι μηνύματα είχαν σταλεί και στα κινητά των πολιτών στην αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας.

    «Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, την οποία θέλουμε να ξεκινήσουμε και να εφαρμόσουμε από τους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση και ενόψει του κινδύνου της δημόσιας υγείας που είναι παρών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την ενημέρωση και την πρόληψη. Άρα, σε όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα για εμβολιασμό, θέλουμε να κάνουμε μία υπόμνηση, μία υπενθύμιση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τη χρησιμότητα του εμβολίου», πρόσθεσε.

    Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι μηνύματα είχαν σταλεί και στην αρχή της καμπάνιας του εμβολιασμού, οπότε αναγραφόταν ένα προτεινόμενο ραντεβού. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν τότε, τώρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνά τους SMS υπενθύμισης, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είναι μία υπενθύμιση η οποία θα γίνεται με μία σχετική περιοδικότητα και όχι σε καθημερινή βάση».

    Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι στο μήνυμα θα αναγράφεται η χρησιμότητα του ραντεβού για εμβολιασμό. Παραδέχτηκε, δε, ότι στο σύνολο του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί το 61%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 78%…

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργαντάς: Το ψηφιακό κράτος θα δώσει ώθηση στην βελτίωση του συστήματος υγείας

    Απαράδεκτη ανάρτηση Πολάκη εναντίον του Βασιλακόπουλου – Έμμεση στήριξη του προπηλακισμού του καθηγητή

    Καμπάνια για τον εμβολιασμό: Μπαράζ SMS στους ανεμβολίαστους, αλλά και για την τρίτη δόση



    ΣΧΟΛΙΑ