• Πολιτική

    Γιόχανσον: Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία


    «Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες. «Θέλουμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία», τόνισε αναφερόμενη στον έλεγχο και την πρόληψη, τις επιστροφές και την στήριξη των προσφύγων.

    Η Ευρωπαία Επίτροπος μιλώντας για το πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι μεταναστευτικές ροές, τόνισε ότι σήμερα πια η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην Ευρώπη, δεν δικαιούνται προστασίας και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους. Σχετικά ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ηγεσίες αφρικανικών χωρών που δείχνουν πρόθυμοι για συνεργασία για τον έλεγχο των αποχωρήσεων και τις επιστροφές των μεταναστών.

    Τέλος, η κ. Ίλβα Γιόχανσον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Frontex σημειώνοντας ότι πρέπει να λειτουργεί πολύ αυστηρά και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν. «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο που χρειάστηκε για να τηρήσει τον νέο κανονισμό», είπε προσθέτοντας ότι “χρειάζεται συνολικά μία νέα νοοτροπία και κουλτούρα για πιο αποτελεσματική και ταχύτερη δράση.

    Διαβάστε επίσης:

    Πατέλης: Η Ελλάδα πέρασε από τον λαϊκισμό, από τον πολιτικό κατακερματισμό και βγήκε δυνατότερη

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Στόχος του στρατηγικού σχεδίου Sunrise η υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας η μετάβασή της στη βιώσιμη ανάπτυξη

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στρέφεται στην ανάπτυξη και όχι πια στην επιβίωση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ