• Πολιτική

    Γιατί ο Τσίπρας φοβήθηκε τις γάτες των Ιμαλαΐων;


    ** Τα αρχικά ΔΕΘ για να είμαστε ειλικρινείς σημαίνουν Διεισδύσεις Ερωτικές Θεσσαλονίκης και αφορούν τους οικογενειάρχες που πλαισιώνουν τα πολιτικά γραφεία. Δεν είναι σημερινό το συμπέρασμα, είναι διαχρονικό και προκύπτει από όσα μου περιγράφουν φίλες μου. Όσες γυναίκες πέρασαν από τη ζωή μου ως ερωμένες, παρέμειναν ως φίλες και μου τα λένε. Επιπλέον η μια μού μεταφέρει της αλληνής τα κατορθώματα. Η ΔΕΘ είναι μια εκδρομή των Αθηναίων που θέλουν να ξεσκάσουν αλλά δεν θέλουν να γίνουν στόχος κουτσομπολιού. Πάνε όλοι μαζί και στον «ερωτικό Βαρδάρη» και πάνω στην ανακατωσούρα, καθένας κάνει πρόγραμμα στα δικά του σεντόνια. Κι εκεί που ήταν όλοι έτοιμοι να ερωτοτροπήσουν, εμφανίστηκε η δημοσιογραφίνα από τον άλφα, η Ευαγγελία Τσικρίκα και τους έριξε τη λιβιδώ στα πατώματα. Εντελώς αναπάντεχα, οδήγησε τον πρωθυπουργό σε αυτό-εξευτελισμό. Χάλασε τη διάθεση όλης της κυβερνητικής ομάδας.

    * Ας είμαστε σοβαροί. Κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται για τούτη τη χαζομάρα, την ομιλία του πρωθυπουργού και τις τάχα μου εξαγγελίες. Άντε να κρατήσουν από όλο αυτό το πολυήμερο πάρτι μια ατάκα, επιπέδου «λεφτά υπάρχουν». Πείτε μου εσείς τι άλλο θυμόσαστε τα τελευταία 10 χρόνια από τις ομιλίες, το συγκρατήσατε ή τι σας προβλημάτισε τότε. Τίποτε. Και για να ξεκαθαρίζουμε, δεν είναι καν διεθνής έκθεση. Είναι μάζωξη εσωτερικής κατανάλωσης, δηλαδή πεταμένα λεφτά. Το μόνο που άξιζε λοιπόν ήταν αυτή η παρέμβαση, μια γυναίκας που θα χάσει τη δουλειά της άνευ λόγου, επειδή η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει μια υγιή, κερδοφόρα επιχείρηση, που πληρώνει φόρους, πληρώνει ταμεία και καταβάλλει κανονικά μισθούς.

    *Θα μου πείτε ότι όλα τα κανάλια και όλες οι εφημερίδες στέλνουν ανταποκριτές για τη σαχλαμάρα της Θεσσαλονίκης. Βέβαια. Και οι δημοσιογράφοι για τον ίδιο λόγο πηγαίνουν, για τις εξωσυζυγικές σχέσεις τους. Αν κάποιος είναι γόης, ωραίος και με αθηναϊκό παράστημα, βρίσκει κάποια ψηλή, κάποια νταρντάνα Μακεδονίας και έχει μια περιπέτεια. Είναι γενναιόδωρες εκεί στη Θεσσαλονίκη. Το ξέρετε ότι στέλνουν λουλούδια στον εραστή του διημέρου; Ναι, ναι, τα κάνουν κάτι τέτοια, στέλνουν ανθοδέσμη στο χώρο εργασίας του ανδρός. Μια υποσημείωση. Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε τους δημοσιογράφους από το «Βήμα} και από το «Πρώτο Θέμα». Να δείτε που κάτι γκομενικό υπάρχει σε αυτήν την απόφαση, κάποια κατάκτηση, κάποια απιστία, κάτι τέτοιο. Δεν δέχομαι ότι μπορεί κοτζάμ πρωθυπουργός να φοβάται μια ερώτηση. Δεν μπορεί να φοβάται γατούλες ούτε καν Ιμαλαίων.

    *Οι κυρίες της αποστολής είναι συχνά μπαϊλντισμένες μαμάδες, που είχαν τα παιδιά στο σβέρκο τους τρεις μήνες και ανυπομονούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να νταντεύουν τα παιδιά μετά τον αγιασμό. Φέτος δεν προβλέπεται αγιασμός αλλά καταλαβαίνετε το νόημα. Αυτό συμβαίνει λοιπόν. Οι σύμβουλοι των πολιτικών αρχηγών και οι πέριξ αυτών συντηρούν την ιδέα της ΔΕΘ επειδή τους αρέσει η εκδρομή. Το ελληνικό κράτος πληρώνει τα έξοδα για όλους αυτούς τους αχαΐρευτους που δεν ξέρουν να πάρουν τηλέφωνο στη Μεγάλη Βρετανία και να κλείσουν ένα δωμάτιο των 250 ευρώ. Οι θαμώνες που μένουν ένα διωράκι πληρώνουν ακόμα πιο λίγα.

    *Για όσους τραβιούνται με τα πολιτικά συμβουλεύω να μην καταφεύγουν στο ξενοδοχείο Electra της Ερμού. Εκεί ζουν μόνιμα αρκετοί βουλευτές και ορισμένες βουλευτίνες. Στα κουλουάρ διασταυρώνεται κόσμος και κοσμάκης. Ξέρετε πρόκειται για άτομα που αφήνουν τις φαμίλιες στην επαρχία και έρχονται Αθήνα από Δευτέρα ως Πέμπτη, για τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Έχουν αναστενάξει τα πατώματα, αυτό λέω μόνο. Έτσι όπως θα αναστενάξουν τα πατώματα στη Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ.

    *Θα με ρωτήσετε τι πρόβλημα έχω. Κανένα πρόβλημα, χαίρομαι να ξενοκοιμάται ο κόσμος, επειδή έτσι έχω κι εγώ τα τυχερά μου. Εντούτοις δεν μου αρέσει που πληρώνω για τον κυβερνητικό στρατό, για τις μετακινήσεις, τη διανυκτέρευση, τα οδοιπορικά. Πόσο κοστίζει στον φορολογούμενο όλο αυτό το πέρα δώθε_ από πόλη σε πόλη και από κορμί σε κορμί, για να τα λέμε όλα… Πώς ακριβώς το ονομάζουν; Ειδική Δαπάνη Ικανοποίησης; Δημόσια Έξοδα Οργασμού;



    ΣΧΟΛΙΑ